Премиерът в оставка се скри от комисията, Асен Василев е

...
Премиерът в оставка се скри от комисията, Асен Василев е
Коментари Харесай

Десислава Трифонова: И Кирил Петков вече е в нелегалност като Асен Василев! Покри се

Премиерът в оставка се скри от комисията, Асен Василев е в конспиративност, както и министър председателят Кирил Петков. Той трябваше да отговори за какво отчетът на ДАНС три месеца не е придвижен и меморандумът не е преустановен през това време. Кирил Петков не е предложил нито една инспекция на ДАНС. Това сподели Десислава Трифонова от ГЕРБ в коридорите на Народно събрание.

Преди седмица бе провалено чуването на краткотрайната комисия за подписания меморандум за планове с корпорацията Gemcorp „Джемкорп ”. Днес на него се появи единствено министърът на енергетиката в оставка Александър Николов. Премиерът Кирил Петков не пристигна, а другият поканен – вицепремиерът Асен Василев, е в отпуск тази седмица.

Министърът на енергетиката Александър Николов доста ловко се пробва да се измъкне, само че не загатва, че е укрил документи от комисията ни. Не стана ясно по какъв начин е изработен контакта с Джемкорп, Той се направи, че не знае, че това е офшорка. Нямат нито един документ, CBbp3aH с този меморандум. Той е пратил документи на ДАНС, ние не сме получили такива доктументи и нямаме и документи кои са притежателите на тази офшорка и те не знаят, уточни още депутатката.

В кой неангажиращ документ слагате клаузи за арбитраж, министър Николов не съумя да отговори за какво е изредена цялата енергетика в документа. Питат го има ли разбор по меморандума – няма подобен разбор, нито документ кой е притежател, кой е представител. Как са решили, че някакво лице съставлява тази офшорка, попита реторично тя.

Най-малкият проблем е за съветските капитали на Джемкорп, има доста по неприятни обвързаности на Джемкорп. Работата на ДАНС е било да откри има ли заплаха за националната сигурност на страната. След като ДАНС са поставили гриф Строго секретно, какъвто се поставя на случаи, в които има опасност за националната сигурност, можете да се досетите какво има в този отчет, сподели Трифонова.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР