Премиерът в оставка Кирил Петков, вицепремиерът Асен Василев и министърът

...
Премиерът в оставка Кирил Петков, вицепремиерът Асен Василев и министърът
Коментари Харесай

Петков, Василев и Николов ще отговарят на въпроси по казуса `Gemcorp` -

Премиерът в оставка Кирил Петков, вицепремиерът Асен Василев и министърът на енергетиката Александър Николов ще бъдат изслушани на изключително съвещание на краткотрайната парламентарна комисия за мемурандума с " Gemcorp ".

Тримата би трябвало да дават отговор на въпроси във връзка с зготвения отчет от ДАНС за подписания от държавното управление Меморандум за 1 милиарда $ с GЕMCORP и IP3 CORPORATION.

Временната комисия бе основана на 1 юни след седмици несполучливи опити на ГЕРБ-СДС.

Скандалът с подписания от държавното управление на Кирил Петков меморандум се завихри след следствие на BIRD, съгласно което Gemcorp е вложител в съветска компания за акумулатори дружно с банкер на Абрамович и консултант на Путин. От партията на Бойко Борисов и упрекнаха кабинета в непрозрачни покупко-продажби. Нещо повече, някогашният министър председател разгласи, че след подписването на документа " ".

Междувременно Кирил Петков разгласи, че ДАНС стартира инспекция. Поводът е съществуването на две фирми - компанията Gemcorp, и офшорка Gemcorp, поради което от опозицията упрекнаха Петков, че подписва контракти, без да знае кои са компаниите.  Той твърдеше още, че държавното управление не е подписвало меморандум, а " ".

Депутатът от ГЕРБ Десислава Трифонова съобщи, че компанията е част от, чиято активност и притежатели не могат да бъдат проследени. Трифонова съобщи, че активността на компанията не е в енергетиката, а в търговията с диаманти и храни. Тя съобщи още, че компанията е обвързвана с Русия и съветски олигарси. След това от ГЕРБ внесоха първото иронично дефинирано проекторешение за основаване на комисия за всички " писма за капиталови планове ", подписани от държавното управление. Очаквано, това искане не събра поддръжка и бе отхвърлено. След това бе поискана и комисия особено за меморандума с " Gemcorp ". Очакваше се този опит на ГЕРБ още веднъж да се окаже несполучлив, само че ръководещите взеха решение да поддържат настояването на опозицията. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР