Премиерът в оставка Кирил Петков официално предаде властта на новоназначения

...
Премиерът в оставка Кирил Петков официално предаде властта на новоназначения
Коментари Харесай

Когато търсите решение на проблем, мислете за всеки човек, каза Донев на министрите си -

Премиерът в оставка Кирил Петков публично съобщи властта на новоназначения от президента Радев длъжностен министър-председател Гълъб Донев в Министерскиq съвет.

От името на досегашното държавно управление Петков съобщи, че, няма заложени мини, капани, подводни камъни, които да отклоняват вниманието на новия длъжностен кабинет от подготовката на почтени предварителни избори.

Бившият към този момент министър председател съобщи, че в миналите седмици неговото държавното управление е съумяло да построи доста постоянна основа макар сложната конюнктура. По думите на Петков кабинетът му се е погрижил хората да не усетят растежа на цените на тока, както и е поставил таван на цените на тока за бизнеса.

" След 12 години застой единствено за седем месеца направихме същинска газова диверсификация, което ще ви помогне да се справите с резултата от войната. Още в края на септември поради газовата връзка с Гърция ще има понижение на цените ", заяви Кирил Петков.

Той уточни, че държавното управление завещава на служебния кабинет остатък от 1,5 милиарда лв. в държавния бюджет и 8,5 милиарда лв. в държавната хазна.

Кирил Петков изрази вяра новият длъжностен кабинет да продължи по пътя на битката с корупцията и с неналичието на обективна правосъдна система, поради които " през последните години милиарди левове бяха отнети от българите и отидоха при малцината определени ". Той пожела на новия кабинет кураж, храброст и триумф.



Новият длъжностен министър председател Гълъб Донев посочи, че, която гласи, че министрите ще съблюдават Конституцията и законите на страната, към този момент е в действие. Той пожела на новия си политически кабинет храброст, темперамент и мъдрост и изрази вяра, че министрите ще отстояват българския интерес с всеки собствен автограф.

" Когато търсите решение на действителен проблем, мислете за всеки човек, който би трябвало да се оправи с него и ще разчита на подпомагане от страната. Държавата сме в действителност самите ние. Очаквам от всеки от вас работа на 100% и умни решения с мисъл за всеки български жител, съобразени със законите ", сподели Гълъб Донев на министрите си.

Според него предстоят месеци, в които политическите пристрастености ще са нажежени и в тази обстановка на служебното държавно управление се пада задачата да възвърне положителния звук и продуктивния разговор в публичните връзки.

Донев разгласи, че в този момент следва служебният кабинет да се запознае в елементи " с триумфите, които наследява ". Служебният министър председател уточни, че главен приоритет би трябвало да са цената на природния газ, блокираните поправки и митингът на пътностроителните компании.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР