Премиерът Стефан Янев се е ваксинирал още през месец май.

...
Премиерът Стефан Янев се е ваксинирал още през месец май.
Коментари Харесай

Янев се надява да сме в плато и да няма локдаун

Премиерът Стефан Янев се е ваксинирал още през месец май. Той се надява, че епидемията влиза в плато и няма да се наложи налагането на локдау, а дребните възпитаници ще могат до десетина дни да се върнат в класните стаи.

Янев дава отговор онлайн на въпроси на жители в рубриката „ Властта приказва. Открито “.

От думите му стана ясно, че на следващия ден ще се отворят офертите за щадящите проби за учениците. Следва организация на процеса – по какъв начин и от кого ще се тестват децата, какво ще се изисква от родителите, къде ще се изхвърлят тестванията.

Родителите, които не са съгласни децата им да бъдат тествани, могат да ги оставят у дома на онлайн образование, сподели още Янев. По думите това значи, че имат избор и решението се взема в " чисто фамилна среда ".

Той бе катеторичен, че няма да има наложителна имунизация за учителите, нито за държавните чиновници.

Според него зеленият документ може да отпадне до няколко седмици, само че първо би трябвало да спадне броят на инфектираните. След това би трябвало да се съблюдават ограниченията.

Аз съм имунизиран и това е мой съзнателен избор, направил съм го още през май месец, сподели Янев в отговор на въпрос. Не го оповестил обществено, с цел да не си прави пиар.

Премиерът увери още, че всички старания на служебното държавно управление са ориентирани към това да не се стига до локдаун.

Пикът на заболеваемостта може би е в някакво плато. Надявам се в идващите дни това да се удостовери. Зеленият документ спомогна доста повече хора да се тестват и да се разкрие тъй наречените скрита заболеваемост, счита Стефан Янев.

Премиерът няколко пъти посочи, че управляващите не задължават никого да се имунизира. Това е въпрос на персонален избор, а зеленият документ е международна процедура като метод за ограничение на предаването на вируса.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР