Премиерът призова никой да не си упражнява политическата риторика на

...
Премиерът призова никой да не си упражнява политическата риторика на
Коментари Харесай

Кирил Петков обясни за отложената оценка на България за плана за въстановяване

Премиерът прикани никой да не си упражнява политическата реторика на база на подправени вести. Думите му са по отношение на отсрочената оценка на България за Плана за въстановяване и развиване.

Министър-председателят е провел телефонен диалог с ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.

„ Тя препотвърди това, че се движим в вярната посока с съвършена скорост, като се надяваме в идващите няколко дни да каже, че всички механически параметри са реализирани. Нека не се прави подправена политическа реторика на база на подправени вести ”, изясни той.

Премиерът е във Варна на посещаване на публичен координационен център за бежанците.

„ Вижда се, че когато всички запретнем ръкави дружно, реализираме неща, които никой не може самичък да реализира. Усилията не са единствено върху плещите на доброволците. Утре ще изпратим в допълнение 10 индивида от Министерство на вътрешните работи, които да работят в центъра. До момента през центъра са обработени документите на над 5 хиляди души. Идвам от ГП в Русе, там към този момент има подготвеност за огромно приемане на хора. Видях палатките, цялостни с доброволци. Има подготвеност за издаването на документи още на границата на всички бежанци. Те ще се насочват към местата за настаняване ”, сподели още той.

добави, че България демонстрира положително лице, с което може да се гордее.

„ Проблемите не са малко, има такива с имунизацията на идващите деца, с образованието им. Държавата ще ускори своето наличие в центровете като този във Варна ”, сподели още министър-председател.

Във връзка  с визитата у нас на европейския основен прокурор Лаура Кьовеши съобщи, че тя идва у нас, знаейки, че България има късмет с това държавно управление да почисти корупцията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР