Премиерът присъства на празничното богослужение за Възкресение Христово в църквата

...
Премиерът присъства на празничното богослужение за Възкресение Христово в църквата
Коментари Харесай

Кирил Петков ще ремонтира пукнатината на църквата в Царево с лични средства


Премиерът участва на празничното свещенодействие за Възкресение Христово в църквата " Св. Успение Богородично " в Царево.

От щаба на премиера оповестиха, че е избрал тази черква, с цел да се запознае с провалите, които е нанесло земетресение.

Пред bTV Петков съобщи, че пукнатината на църквата ще бъде ремонтирана с негови персонални средства, а не с държавни. Той ще сложи кутия за дарения в Министерския съвет.

„ Отец Стоян работи всеки ден, с цел да може този храм да наподобява по метода, по който наподобява. Аз съм доста благополучен, че съм тук. Тук е кръстена и моята трета щерка. Малката цепнатина, която ми сподели извън, ще бъде персонален образец по какъв начин би трябвало да почнем да оправяме всяка цепнатина. Има доста пукнатини в България, които би трябвало да се оправят. Трябва обаче да се захванем дружно, тъй като единствено по този начин и с доброта можем да оправим тази страна “, сподели Петков.

Посещението му за християнския празник провокира неприсъствен спор с кмета на Царево Георги Лапчев, който разгласява видеозапис в обществените мрежи по какъв начин персонално инспектира храма, само че не открива пукнатини и също така съществено земетресение не било записано от десетилетия.



" Аз съм кмет от 11 години и мога изрично да заявя, че не помня земетресение, изключително пък такова, което да е нанесло каквито и да било провали върху църквата " Свето Успение Богородично " или други здания в общината ", написа във " Facebook " Лапчев. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР