Премиерът предлага нов подход в комуникацията - историята да не

...
Премиерът предлага нов подход в комуникацията - историята да не
Коментари Харесай

Кирил Петков кацна в Скопие. Обяви приоритетите със С. Макед...

Премиерът предлага нов метод в връзката - историята да не е единственият информационен канал

Правителствената делегация, водена от министър-председателя Кирил Петков кацна на летището в Скопие.

„ Бързи резултати. Динамика в диалозите и набелязване на дати и формати на групите, с цел да може още от идната седмица да стартират диалозите. Няма време за губене. Всяка седмица се случва нещо”. Това съобщи Кирил Петков пред екип на NOVA.



Става дума за към този момент оповестените 5 работни групи, в границите на които двете страни да обсъдят въпроси и да намерят допирни точки в няколко сфери: стопанска система, просвета, инфраструктура, европейска интеграция и история.

Министър-председателят към този момент разгласи, че предлага нов метод в връзката със прилежаща Република Северна Македония, съгласно който историята да не е единственият информационен канал.



Визитата е безусловно в първия ден на новия кабинет на С.Македония. Петков идва дружно с министъра на външните работи Теодора Генчовска, министърът на превоза и известията Николай Събев и заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин.

Около 10 ч българско време сътрудника му Димитър Ковачевски ще го посрещне, след което двамата ще проведат среща на четири очи.

Нагласите и на двамата е срещата да премине в градивен и доброжелателен звук. „ Разговори за бъдещето” - по този начин пък Ковачевски разказа идните срещи с българския си сътрудник.

Припомняме, че и двамата министър-председатели са ученици на Харвард. През ноември 2020 година София блокира и наложи несъгласие на рамката за договаряния със Скопие, която е наложително изискване за начало на договарянията, с мотив, че страната не извършва Договора за добросъседство сред България и Република Северна Македония от 2017 година

Позицията беше препотвърдена единствено преди седмица на Консултативния съвет за национална сигурност, който се организира при президента, дружно с представителите на кабинета и представители на всички партии в Народното събрание.

Очаквайте детайлности!
Свързани вести Историческо: Кирил Петков в Скопие през днешния ден, топят ли се ледовете?
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР