Премиерът отново еднолично ще решава проблемите, забъркани от негови министри

...
Премиерът отново еднолично ще решава проблемите, забъркани от негови министри
Коментари Харесай

Борисов на среща с превозвачи заради проблемите с тол системата

Премиерът още веднъж еднолично ще взема решение проблемите, забъркани от негови министри и депутати. Този път Бойко Борисов ще се опита да потуши недоволството на превозвачите поради въвеждането на тол системата. От сектора желаят стартирането на системата да бъде отсрочено, да има по-голям тестов интервал и съответно и ясно да се дефинира размерът на таксите, както и пътищата, за които ще се заплаща. Към момента множеството от въпросите на превозвачите са без отговор, от АПИ и от районното министерство на няколко пъти се разминаха в прогнози и пояснения.

Много е веротяно Борисов да подреди отсрочване на старта на тол системата, с цел да парира възможни митинги на превозвачите.

От сектора също така желаят по-ниски такси и предвиждат повишаване на артикули и храни, в случай че таксите се запазят такива, каквито са дефинира сега от Министерство на регионалното развитие. Те желаят и тол таксата да се заплаща единствено за прекосяване по първокласните пътища и по автомагистралите.

Междувременно, в публичното пространство се появи и информация, че офшорна кипърска компания ще бъде вторият народен снабдител на услуги за електронно събиране на пътни такси. Зам.-министър Николай Нанков и ръководителят на УС на АПИ Георги Терзиев обаче дефинираха това изказване като подправена вест. Те прецизираха, че вторият претендент за снабдител на услуги е с напълно българско присъединяване, а напълно скоро се чака да се появи и трети.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР