Премиерът откри 75-тото издание на Международния технически панаир в Пловдив.

...
Премиерът откри 75-тото издание на Международния технически панаир в Пловдив.
Коментари Харесай

Бойко Борисов откри 75-тото издание на Международния технически панаир в Пловдив

Премиерът откри 75-тото издание на Международния механически панаир в Пловдив. В рамките на седмица 600 компании от 34 страни ще показват свои разработки и нововъведения. На церемонията Бойко Борисов разяснява, че страната ни решително върви към чакалнята на еврозоната, като държавното управление е направило всичко належащо за развиването на стопанската система.

Министър-председателят посочи, че стопанската система ни бележи растеж.
Бойко Борисов - министър-председател: Ръст на стопанската система 3,5 %, всички международни кредитни организации покачват кредитния рейтинг на България, решително вървим към чакалнята на еврозоната. Откриват се нови и нови работни места и то високо софтуерни и неслучайно сътрудниците на панаира приказват за развиване в областта на нововъведенията, новите технологии.
Компании от Европа, Азия и Северна Америка вземат участие в есенния механически панаир в Пловдив. Според премиера Борисов, сходни изложби са изключително значими, защото на тях се подписват десетки контракти и се развиват нови партньорства. Страна сътрудник на техническия панаир тази година е Русия, а фокусът сред страните ни е подложен върху иновационните планове.
Наталия Бочарова - зам.-министър на науката и образованието на Русия: Това са промишленост 4.0, цифровата стопанска система, въпросите на научното, просветителното и индустриалното съдействие.
Премиерът Борисов преряза лентата дружно с съветския дипломат Анатолий Макаров.
Бойко Борисов: Отивам в този момент, главнокомандващият на НАТО в Европа ме чака, днеска съм ги разделил " Америка за България ", Руската федерация, НАТО, шпионите са по този начин.
Борисов прегледа палатата на Русия, в която се показват разработки в региона на роботизираното произвеждане, изкуствения разсъдък и галактическите технологии. Специализираните изложения в панаира са пет с акцент върху машиностроенето, колите и превоза, строителната техника, енергетиката и цифровите технологии.

Преди да посети техническото ревю, Борисов инспектира довършителните действия в Голямата базилика в Пловдив, новата художествена изложба и актуализирания площад „ Централен ", за които бяха отпуснати средства от страната. Премиерът беше съпроводен от представители на фондация „ Америка за България ", която финансира възобновяване на античните мозайки в Базиликата.
Бойко Борисов - министър-председател: Да благодаря на фондация " Америка за България ", тъй като нали нашите политически съперници доста обичат да споделят, че сме дали милиарди за самолети, за F-16, само че в това време пък дружбата ни със Съединени американски щати не върви единствено по линиите на базите в България.
300 хиляди лв. на година ще коства на страната ни издръжката на археологическия обект Голямата базилика, в който под защитно оборудване са ситуирани над две хиляди квадратни метра антични мозайки от 4 век.
Нанси Шилър - президент на фондация „ Америка за България ": И общината, и страната тук са невероятни сътрудници, и както говорихме - страната би трябвало да подсигури 20 работни места, които по-късно ще менажират, тъй че желаеме това да е по интернационален стандарт.
Премиерът Борисов тества и устройство за изкуствена действителност, което дава опция да се види по какъв начин е изглеждала епископската базилика на античен Филипопол.

Според премиера Борисов, откриването на Голямата базилика ще докара у нас стотици хиляди туристи, като това ще се отрази позитивно и на бизнеса в страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР