Премиерът Николай Денков пристигна на посещение в Украйна, предаде БНТ. В

...
Премиерът Николай Денков пристигна на посещение в Украйна, предаде БНТ.
В
Коментари Харесай

Премиерът Денков пристигна с влак в Украйна

Премиерът Николай Денков дойде на посещаване в Украйна, съобщи Българска национална телевизия.
В българската делегация са министрите на правораздаването, на околната среда и на енергетиката - Атанас Славов, Юлиян Попов и Румен Радев, заместник-министрите на защитата и на външните работи - Станимир Георгиев и Тихомир Стойчев, както и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.
Българската делегация пътува с трен до Украйна.
Министър-председателят дойде в украинската столица тази заран, с цел да подчертае, че държавното управление ни стои твърдо на страната на справедливостта и ще продължи да отстоява независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйнасъобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. България е част от напъните на Европейския съюз, НАТО и интернационалната демократична общественост в поддръжка на Украйна.
България поддържа независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна в границите на интернационално приетите ѝ граници, подсети акад. Денков преди заминаването си. Страната ни поддържа и украинската формула за обективен, изчерпателен и дълготраен мир, учреден на правилата на Устава на Организация на обединените нации и интернационалното право, както и всички старания за международна среща на върха за мира с допустимо най-широка интернационална поддръжка, показват от Министерския съвет.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР