Премиерът Николай Денков определи Бюджет 2024 като много добре подготвен

...
Премиерът Николай Денков определи Бюджет 2024 като много добре подготвен
Коментари Харесай

Денков: Спокоен съм, бюджет 2024 е балансиран и добре подготвен

Премиерът Николай Денков дефинира Бюджет 2024 като " доста добре квалифициран " и " уравновесен ". С тези думи той откри изключителното съвещание на кабинета, на което се разисква финансовата рамка за следващата година.

Денков съобщи, че се усеща " спокоен " за бюджета и е убеден, че законопроектът ще бъде признат на време:

" Бюджетите не са просто таблици с цифри. От тях зависят заплатите, градежът, поддръжката и ремонтите на пътища, учебни заведения и лечебни заведения. От тях зависи развиването на районите, безусловно ориста на всеки един жител на България ".

" Днес, на това изключително съвещание, ще приемем трите бюджета – държавния бюджет, на Държавното публично обезпечаване и на НЗОК. Ще ги представим в Народното събрание за дефинитивно приемане ", уточни още министър председателят.

Денков добави, че следва министърът на финансите Асен Василев да показа окончателните числови параметри на бюджета, които да бъдат импортирани за обсъждане в Народното събрание.

" Бяха извършени няколко доста задълбочени разисквания със обществените сътрудници, както със синдикатите, по този начин и със синдикалните организации. Бяха извършени разисквания и с политически водачи ", означи министър-председателят и благодари на екипите на всички институции, работили по правенето на трите проектобюджета.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР