Премиерът Николай Денков обяви още, че ще заведе дело срещу

...
Премиерът Николай Денков обяви още, че ще заведе дело срещу
Коментари Харесай

Денков: Завеждам дело срещу хората, които говорят за „хранилката „Лукойл”

Премиерът Николай Денков разгласи още, че ще заведе дело против хората, които приказват за „ хранилката „ Лукойл ”. По отношение на приказките за хранилки и други много по-конкретни обвинявания, отговорът е явен – завеждам дело против хората, които настояват такива неща. Това към този момент съм го решил.Това сподели пред публицисти министър-председателят акад. Николай Денков. 

" В последните няколко дни слушам приписани на мен думи, които в никакъв случай не съм казвал. От " Лукойл " са поели ангажимент до края на годината да платят всички налози, които са поставят по отношение на нашето законодателство и да не се пробват да ги отсрочват, защото имаше такива благоприятни условия ", акцентира Денков.

" България беше класирана преди всичко по напредъка, обвързван с върховенството на закона. Разбира се, за хората, които през последните месеци подготвихме плановете и обсъждахме с парламентарните групи за промени в законите, свързани с развиването на правосъдната система - това не е изненада. Първият резултат от тези старания беше премахването на механизма за наблюдаване на България. Това е вторият резултат. Има също по този начин доста добра оценка и от Европейската комисия. Искам обаче да припомня, че България към момента е на 59-о място от 149 страни, предпоследна в Европейски Съюз, тъй че тези триумфи въобще не би трябвало да ни успокояват ", сподели Денков.

Това демонстрира показателят Rule of Law Index 2023 на World Justice Project (WJP). 

По тематиката за Шенген, Денков съобщи, че не може да се чака за един ден да се промени на 180 градуса решението на Австрия.
" Това, което успяхме да създадем е на всички срещи и в Народното събрание на Австрия и в срещата с канцлер и в срещите с австрийския бизнес - ясно да изясним нашите причини и против тях нямаше никакви възражения ", сподели Денков.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/349879250940068
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР