Премиерът Николай Денков направи това, което зависи от него. Така

...
Премиерът Николай Денков направи това, което зависи от него. Така
Коментари Харесай

Божанков писна недоволен в ефир: И Калин Стоянов да си ходи! Бити са невинни, видяхме достатъчно

Премиерът Николай Денков направи това, което зависи от него. Така депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков разяснява в ефира на Нова поисканата от министър-председателя оставка на зам.-министъра на Министерство на вътрешните работи Стоян Темелакиев поради безредиците в София.
„ След това, което се случи най-малкото, което човек би трябвало да направи, е да подаде оставка. Да стартираме оттова – Футболният съюз е самостоятелен, само че поради това, което се случи, оттова би трябвало първи да си подадат оставките. Припомням, че в тази извънредно срамна нощ за българската история вътрешният министър е бил на културно мероприятие. Оперативно е управлявал зам.-министърът, който беше уволнен от Денков. Затова в този момент желаеме и оставката на Калин Стоянов. Ще забележим обаче по какъв начин от ГЕРБ-СДС ще реагират, тъй като това ще е решение на болшинството, което стои зад този кабинет ”, изясни Божанков.
И добави, че ПП-ДБ не толерират дейностите на агитките, само че съгласно тях причина за ескалацията на напрежението по време на митинга в София е станало Министерство на вътрешните работи.
„ Бяха бити почтени хора. Видяхме задоволително клипове, на които се вижда по какъв начин полицията унижава жителите ”, разясни той.
Според него реакцията на ГЕРБ е била неприемлива. „ Те нападнаха Васил Терзиев. Той е кмет единствено от 3 дни и е безумно да му се търси отговорност. Спортният министър пък няма никаква виновност за безредиците ”, изясни Божанков. По думите му Футболният съюз, в този му тип, през днешния ден е дете на ГЕРБ и Движение за права и свободи.
Според него сега за страната най-важни са две тематики – за бюджета и дерогацията на съветски нефт. И добави, че ще намерят рационален баланс България да стане безусловно самостоятелна от „ режима на Путин и в същото време пазарът на горива да бъде обезпечен “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР