Премиерът Николай Денков коментира щетите след наводненията по Южното Черноморие,

...
Премиерът Николай Денков коментира щетите след наводненията по Южното Черноморие,
Коментари Харесай

Акад. Денков с голямо обещание към народа: Ще ги огласим публично! Става дума за десетки милиони

Премиерът Николай Денков разяснява вредите след наводненията по Южното Черноморие, предава Нова. По думите му занапред ще се ревизират какви са аргументите за бедствието.
„ Правят се инспекции, само че това е естествено злополучие. Такива превалявания – от 300 литра на квадратен метър за по-малко от 24 часа, се случват рядко, и когато паднат, има съществени проблеми. Когато има такива размери води, има голяма заплаха от наводнения и жертви. В Гърция и Турция също има бедствия ”, сподели министър-председателят.
Денков е безапелационен, че с цел да се види има ли нарушавания в структурата на моста, би трябвало да излязат резултатите от инспекциите. Засега такива данни нямало. „ Слушам информации и за засипани дерета. Уверявам ви – такива размери вода не са свързани с 1-2 дребни дерета. Цялостен размер се свлича от Странджа към морето. Локално ще се ревизира дали е имало последици от застрояването. Резултатите от инспекциите ще бъдат огласени обществено. Възстановяването на инфраструктурата ще бъде подкрепено посредством Комисията по бедствия и повреди, сигурно ще има вреди за десетки милиони ”, добави министър председателят.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР