Премиерът Николай Денков коментира новината, че България бележи най-голямото подобрение

...
Премиерът Николай Денков коментира новината, че България бележи най-голямото подобрение
Коментари Харесай

Премиерът : България е класирана на първо място по напредъка, свързан с върховенството на закона

Премиерът Николай Денков разяснява новината, че България бележи най-голямото усъвършенстване измежду всички страни в света в оценката за върховенството на закона по отношение на предходната година. Това демонстрира показателят Rule of Law Index 2023 на World Justice Project (WJP).

" България беше класирана преди всичко по напредъка, обвързван с върховенството на закона. Разбира се, за хората, които през последните месеци подготвихме плановете и обсъждахме с парламентарните групи за промени в законите, свързани с развиването на правосъдната система - това не е изненада. Първият резултат от тези старания беше премахването на механизма за наблюдаване на България. Това е вторият резултат. Има също по този начин доста добра оценка и от Европейската комисия. Искам обаче да припомня, че България към момента е на 59-о място от 149 страни, предпоследна в Европейски Съюз, тъй че тези триумфи въобще не би трябвало да ни успокояват ", сподели министър председателят.
На 59-о място в класацията

Класацията демонстрира, че България е на 59-о място в света от 142 изследвани страни. Издигаме се с три позиции, само че сме предпоследни в Европейския съюз – от блока единствено Унгария е след нас, на 73-о място.

Премиерът разяснява и тематиката за " Лукойл ".

" В последните няколко дни слушам приписани на мен думи, които в никакъв случай не съм казвал. От " Лукойл " са поели ангажимент до края на годината да платят всички налози, които са поставят по отношение на нашето законодателство и да не се пробват да ги отсрочват, защото имаше такива благоприятни условия ", акцентира Денков.
За калпавите закони

" Лукойл " пое уговорката да извърши законите, по този начин както са заложени сега. Това че някой е направил калпави закони, не значи, че ние би трябвало да нарушим закона поради нечий стремежи ", добави министър-председателят.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР