Премиерът Николай Денков и петима министри дават пресконференция по актуални

...
Премиерът Николай Денков и петима министри дават пресконференция по актуални
Коментари Харесай

Денков: В министерствата има редица проблеми, наследени от предишното правителство

Премиерът Николай Денков и петима министри дават конференция по настоящи тематики, залегнали в управническата стратегия на държавното управление. Участват министърът на финансите Асен Василев, министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов, министърът на енергетиката Румен Радев, министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков и министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков.
Прочетете още
" Изминаха 60 дни, откогато беше образувано това държавно управление. Обикновено едно постоянно държавно управление има 100 дни, с цел да може да започва сполучливо своята работа в цялостен размер. Ние ги нямахме, защото още първия ден беше поискана нашата оставка от една от парламентарно показаните сили. Затова трябваше да стартираме оптимално бързо работата във всички браншове и резултатите от тази работа са забележими ", сподели министър председателят Денков.

Заяви, че са приели детайлна управническа стратегия, само че за жалост в подготовката на програмата са се сблъскали с редица проблеми, наследени от предходното държавно управление.

" Налага се от първия ден да гасим пожари допълнително от министерствата. Тези пожари, постановиха да включим спомагателни действия в програмата, което лишава доста сила и време от работата на екипите в министерствата ", сподели той.

В някои от случаите става дума за явни управнически неточности и нарушавания в разпоредбите, сподели Денков.

Даде обаче като позитивен образец министър Крум Зарков, чиито законопроекти са помогнали да започва сполучливо законодателната стратегия на това Народно събрание.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР