Премиерът на южната германска провинция Бавария Маркус Зьодер призова за

...
Премиерът на южната германска провинция Бавария Маркус Зьодер призова за
Коментари Харесай

Баварският премиер настоява за по-строги проверки на германската граница

Премиерът на южната немска провинция Бавария Маркус Зьодер прикани за по-строг граничен надзор в битката против противозаконната миграция към Германия, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Всички провинции с външни граници би трябвало да следват елементарния ни образец с граничната полиция и федералното държавно управление също би трябвало да ускори граничния си надзор ", сподели през днешния ден пред в. " Билд " Зьодер, водач на консервативния Християндемократически съюз.

Бавария - най-голямата немска провинция - има сухоземна граница с Австрия и Чехия, а от Швейцария я отделя Боденското езеро.

Зьодер посочи граничната сигурност на Бавария, отбелязвайки, че с помощта на граничните служби са били арестувани 80 000 обвинени, " в това число трафиканти на хора, наркодилъри и други рискови нарушители ".

В момента в Шенгенската зона за безвизово пътешестване, която обгръща 26 европейски страни, няма непрекъснати инспекции на преминаващите по границите, само че през последните години няколко страни се възползваха от изключение и в някои случаи вкараха още веднъж гранични инспекции.

Германия прави инспекции на границата с Австрия в Бавария от есента на 2015 година, откакто десетки хиляди бежанци и други мигранти си проправиха път от Гърция през Балканския маршрут към Западна Европа.

Единствено федералният министър на вътрешните работи Нанси Фезер може да разпорежда и уголемява обсега на такива инспекции, а не обособените федерални провинции.

Искането за краткотрайни инспекции по границите с Полша и Швейцария провокира разгорещени диспути на неотдавнашната среща на вътрешните министри на провинциите.

Вътрешният министър на Саксония Армин Шустер изиска инспекциите по вътрешните граници да бъдат приспособени към актуалната обстановка и да бъдат разширени отвън Бавария. Саксония граничи с Полша и Чехия.

Шустер посочи, че от към три месеца на германско-полската граница са арестувани съвсем два пъти повече незаконни мигранти, в сравнение с границата с Австрия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР