Премиерът на Великобритания Тереза Мей прие предложението на ЕС за

...
Премиерът на Великобритания Тереза Мей прие предложението на ЕС за
Коментари Харесай

Отлагат Брекзит до 31 октомври

Премиерът на Англия Тереза Мей одобри предлагането на Европейски Съюз за отсрочване на Брекзит до 31 октомври 2019 година, заяви в Twitter ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск.

По думите му, нейното единодушие значи спомагателни шест месеца, през които Обединеното кралство да откри допустимо най-хубавото решение.

Според нея, страната може да напусне Европейски Съюз и по-рано, в случай че в Народното събрание бъде реализирано единодушие по договорката.

" Зная, че у доста хора има отчаяние за това, че трябваше да желая това отсрочване ", съобщи Мей на конференция в Брюксел.

Тя разясни, че в случай че Народното събрание одобри съглашението за Брекзит до 31 май, Англия няма да взе участие в евроизборите.

По-рано Би Би Си заяви, че водачите на Европейски Съюз, които заседаваха в Брюксел, са се договорили да дадат на Англия пролонгация за Брекзит до 31 октомри.
Дипломатически източници, представени от " Ройтерс ", обявиха,че Европейски Съюз ще преразгледа това отсрочване през юни.

По-рано Дойче веле заяви, че Франция се е оповестила срещу позицията на множеството страни в Европейски Съюз за дълготрайно отсрочване на Брекзит.

Преди това английският парламент даде на Мей мандат да договаря за отсрочване до 30 юни. Туск от своя страна се разгласи за по-продължителна пролонгация. Ангела Меркел изрази позиция, че Брекзит може да бъзе отсрочен до края на 2019 или началото на 2020 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР