Премиерът на Великобритания Борис Джонсън заяви, че властите в Кралството

...
Премиерът на Великобритания Борис Джонсън заяви, че властите в Кралството
Коментари Харесай

Джонсън държи отговорен Китай за правата в Хонконг

Премиерът на Англия Борис Джонсън съобщи, че управляващите в Кралството ще създадат всичко допустимо, с цел да задължат Китай да съблюдава уговорките си за демократични права, поети преди 25 години, когато Хонконг беше върнат на Китай, заяви " Ройтерс ".

Джонсън сподели, че Китай не е извършил уговорката си да съблюдава съглашението " Една страна, две системи ", контрактувано в границите на съглашението, поставило завършек на английското колониално ръководство през 1997 година

Англия беше изключително сериозна към закона за националната сигурност, натрапен през 2020 година , и изборните промени, които съгласно нея подкопават свободите и автономията на Хонконг.

" На 25-та годишнина от предаването просто не можем да избегнем обстоятелството, че от известно време насам Пекин не съблюдава отговорностите си ", сподели Джонсън във видео изказване.
 Хонконг в никакъв случай не е бил английска колония - съгласно нови учебници за китайските възпитаници
Хонконг в никакъв случай не е бил английска колония - съгласно нови учебници за китайските възпитаници

Китай написа, че в никакъв случай не е признавал изхода от опиумните войни 1840-1842 година и 1856-1860 година

" Това заплашва както правата и свободите на жителите на Хонконг, по този начин и продължаващия прогрес и разцвет на техния дом. "

Президентът на Китай Си Дзинпин посети Хонконг в първото си пътешестване отвън континентален Китай от повече от две години, с цел да означи годишнината.

Китайски публични лица преди този момент отхвърлиха английските рецензии, като споделиха, че би трябвало да се пази от делата на Хонконг и го упрекнаха, че резервира колониален метод на мислене макар предаването.

В светлината на закона за националната сигурност Англия вкара имиграционен маршрут за притежателите на английски национални (отвъдморски) паспорти предходната година, като Джонсън сподели, че е имало 120 000 молби по схемата от поданици на Хонконг.

" Няма да се отхвърляме от Хонконг. Преди двадесет и пет години дадохме заричане на територията и нейните хора и имаме намерение да го спазим, сподели Джонсън.

Той добави, че Англия ще " направи всичко допустимо, с цел да накара Китай да съблюдава уговорките си, тъй че Хонконг още веднъж да се ръководи от хората на Хонконг, за хората на Хонконг ".

Припомняме, че новите учебници в Хонконг ще учат учениците, че градът в никакъв случай не е бил английска колония, след главен ремонт на образователен предмет, който управляващите упрекнаха за предизвикателство на продемократичните митинги.

Според локални отчети новите текстове ще учат възпитаници, че китайското държавно управление не е признало договорите, които отстъпват града на Англия след опиумните войни* (1840-1842 година и 1856-1860 г.). Те завършиха през 1997 година, когато Англия върна Хонконг под китайски надзор и затова текстовете настояват, че Хонконг в никакъв случай не е бил английска колония.

Новите книги одобряват и описа на Пекин, че протестното придвижване през 2019 година е било движено от " външни сили "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР