Премиерът на Великобритания Борис Джонсън иска да попита Върховния съд

...
Премиерът на Великобритания Борис Джонсън иска да попита Върховния съд
Коментари Харесай

Джонсън иска от Върховния съд да се произнесе по въпроса Брекзит без сделка

Премиерът на Англия Борис Джонсън желае да попита Върховния съд на страната да вземе решение за някои елементи от Закона Бен , който го принуждава да изпрати писмо до Европейския съюз и да потърси отсрочване на Брекзит, в случай че Народното събрание не утвърди съглашение сред Лондон и Брюксел до 19 октомври.

Информацията популяризира вестник " Дейли телеграф ", базирайки се на почитан източник от английското държавно управление.
 Джонсън: Решени сме на Брекзит без договорка
Джонсън: Решени сме на Брекзит без договорка

Премиерът на Англия с поредна акция

Джонсън, който е безапелационен, че Обединеното кралство ще напусне Европейски Съюз на 31 октомври, съответно желае от съда да прегледа тази част от закона, която го задължава да изпрати писмо и да изиска отсрочване на Брекзит . Ако държавното управление на Англия внесе случая в съда, Джонсън може да се наложи да се яви пред Върховния съд.

През предходната седмица анти-Брекзит деятели в Шотландия желаеха от Върховния цивилен съд в Единбург да издаде заповед, която да принуди Джонсън да изиска отсрочване на Брекзит при положение, че не бъде прокарано ново съглашение до 19 октомври. Решението на съда в Шотландия се чака в понеделник.
 Председателят на Европарламента отхвърля предложенията на Борис Джонсън за Брекзит
Председателят на Европарламента отхвърля предложенията на Борис Джонсън за Брекзит

Предложенията не представлявали даже " обикновена основа " за съглашение

В началото на септември Камарата на общините одобри законопроект за блокиране излизането на Англия от Европейски Съюз на 31 октомври без договорка. Впоследствие и Камарата на лордовете гласоподава за отсрочване на Брекзит до 31 януари.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР