Премиерът на Унгария Виктор Орбан заяви, че държавите трябва да

...
Премиерът на Унгария Виктор Орбан заяви, че държавите трябва да
Коментари Харесай

Орбан бесен на Брюксел: Дори Сърбия е пред нас с ваксините

Премиерът на Унгария Виктор Орбан съобщи, че страните би трябвало да се снабдят с колкото се може повече ваксини , без значение дали са от Изтока или Запада, осведомят ТАНЮГ и " Будапеща таймс ".

В изявление за немския портал " Фокус онлайн " Орбан съобщи във връзка решението на Унгария да закупи съветска ваксина " Спутник V ", че по време на пандемията работата на политиците е да е поемат отговорност и да защитят здравето и живота на жителите.
 Орбан хвали Британия за бързото утвърждение на ваксина и подлага на критика Европейски Съюз
Орбан хвали Британия за бързото утвърждение на ваксина и подлага на критика Европейски Съюз

" Който напуща Европейски Съюз, върви по своя път, търси лични решения и може да отбрани здравето на своите жители по-бързо "

" Защото тези, които купуват в точния момент могат да спасят живот и да си върнат свободата ", счита той.

Според него няма " източни или западни ваксини ", а единствено положителни и неприятни.

Орбан е уверен, че придобиването на ваксини и напрежението сред Европейски Съюз и Русия са разнообразни въпроси . Той акцентира, че човешкият живот и отбраната са оттатък политическите съображения.

Унгарският водач добави, че е " безконтролно " да се политизира придобиването на ваксини и да се " разрешава на хората да умират и да се лимитира свободата им единствено поради възраженията на някои към страна, където се създава ".

" Ясно е, че източната част на Европа е развила просвета на имунизация по време на комунистическата епоха , което е довело до заличаване на полиовируса в Източна Европа доста по-рано от Западна Европа, където съветската ваксина не е одобрявана по идеологически аргументи ", разгласи той.

Запитан за централизираната стратегия на Европейски Съюз за придобиване на ваксини, Орбан отговори, че това е неправилно решение.

Съединени американски щати, Англия, Израел и даже Сърбия " са пред нас, страните членки на Европейски Съюз ", оплака се той и добави, че в този момент към този момент е прекомерно късно за смяна на курса и " недоволството е безсмислено ".

Той не знае какво се случва в Брюксел и в " главите на бюрократите в Брюксел ", само че знае, че всеки, който умира, е нечий татко, майка, родственик или дете.

По думите му всеки, в случай че се оправя независимо, ще се оправи по-добре . Като образци той уточни Англия и Сърбия.

Орбан не поддържа тези, които " желаят да върнат политиките от Студената война ". Той има вяра, че Русия и Китай са повече от " огромна опция за Европа ". Унгарският водач счита, че Европейски Съюз би трябвало да търси съдействие в полза на Общността.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР