Премиерът на страната Матеуш Моравецки заяви, че по време на

...
Премиерът на страната Матеуш Моравецки заяви, че по време на
Коментари Харесай

Полша: ЕС да използва механизма за съвместен отговор при кибератаки

Премиерът на страната Матеуш Моравецки съобщи, че по време на Съвета на Европейски Съюз ще приказва за политиката на Русия в подтекста на хакерските офанзиви.

В началото на срещата на върха на Европейски Съюз Полша ще даде информация за хакерските атаки в страната и ще предложи да се употребява механизмът за взаимен дипломатически отговор при положение на враждебни дейности, излиза наяве от обява на полското държавно управление в Туитър.
 Полша упрекна Русия в антиправителствена хакерска атака Полша упрекна Русия в антиправителствена хакерска атака
„ Мащабна “ хакерска атака, ориентирана към висши полски политици по-рано тази година, е била извършена от Русия, съобщи Ярослав Качи...

При идването си на Съвета на Европейски Съюз министър председателят на Полша Матеуш Моравецки съобщи, че по време на срещата ще приказва за политиката на Русия в подтекста на хакерските атаки. Той акцентира, че тази тематика ще бъде отразена в заключителния документ на съвещанието.

Във вторник управляващите в Полша обявиха, че хакерските офанзиви от преди две седмици евентуално са свързани с Агенцията по вътрешна сигурност и Службата на военното контраразузнаване прецизираха, че в листата на задачите на офанзивата за обществено инженерство, осъществена от групата UNC1151, е имало минимум 4350 имейл адреса, принадлежащи на полски жители или опериращи на полски услуги за е-поща.

Списъкът с хакнати адреси съдържа над 100 акаунта, употребявани от лица, изпълняващи държавни функционалности - членове на бившето и актуалното държавно управление, депутати, сенатори, локални управляващи., ТАСС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР