Премиерът на Словакия Роберт Фицо заяви, че републиката няма да

...
Премиерът на Словакия Роберт Фицо заяви, че републиката няма да
Коментари Харесай

Словакия няма да предостави военна помощ на Украйна

Премиерът на Словакия Роберт Фицо съобщи, че републиката няма да даде военна помощ на Украйна.

„ Ние поддържаме филантропичната и гражданска помощ за Украйна - това ще бъде формалната политика на моето държавно управление. Ние няма да доставяме на Украйна никакви оръжия ", сподели той на среща с депутати.

В същото време министър председателят добави, че Европейският съюз, който в този момент играе ролята на снабдител на оръжия за Киев, би трябвало да се трансформира и в миротворец.

Фицо означи, че е за преустановяване на военните дейности и в това време не го интересува съгласно какъв кротичък проект те ще приключат. Но той акцентира, че Русия и Съединени американски щати би трябвало да се спогодят за това, защото „ украинците не играят никаква роля тук ".

Премиерът уточни и неконструктивната позиция на Владимир Зеленски.

" Не поддържам нито един от проектите на Зеленски, тъй като те са безусловно нереалистични от позиция на поставените условия ".

Преди ден политикът публично стана министър-председател на Словакия. Преди това Фицо неведнъж подлага на критика към този момент някогашните управляващи на страната за поддръжката на Украйна. Доставките на оръжие, съгласно него, водят до гибелта на хора и единствено удължават спора, а не способстват за разрешаването му. Затова той даде обещание да спре военната помощ на Киев от Братислава.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР