Премиерът на Северна Макенодия Зоран Заев благодари за бързата реакция

...
Премиерът на Северна Макенодия Зоран Заев благодари за бързата реакция
Коментари Харесай

Зоран Заев: Благодаря за бързата реакция на българските власти

Премиерът на Северна Макенодия Зоран Заев благодари за бързата реакция на българските управляващи при нещастието на Автомагистрала " Струма ". Той приказва пред медиите в София откакто посети потърпевшите при злополуката в " Пирогов ".

7 души са оживели при случая. Те са пътували в задната част на рейса и са съумели да счупят едно от стъклата, с цел да се спасят от пожара.

Всички те са в устойчиво положение и са получили нужната им здравна помощ, съобщи Заев.



Част от оживелите са семейство с 16-годишно момиче. Очаква се до няколко дни всички да бъдат трансферирани в Северна Македония.

Зоран Заев прикани да се оставят проверяващите български органи да се произнесат по аргументите за случая.

Всички пасажери в рейса са били жители на Република Северна Македония, от разнообразни градове. За мвомента е изяснено, че двама от пасажерите са били с двойно поданство - един със сръбско и един с белгийско.

Превозвачът-собственик на изгорелия рейс е компания от Скопие, която прави постоянни транспорти от столицата на РСМ до Истанбул, добави Заев.

Премиерът на Северна Македония съобщи, че е признателен на българските управляващи за помощта. Разказа, че е бил осведомен за случилото се персонално от служебния министър председател Стефан Янев 3 часа сутринта.



Министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи, който е в София дружно със Зоран Заев, също благодари на българските управляващи за бързата интервенция. Отправи признателност и към лекарите, които по думите му чудесно се грижат за оживелите, както и към шефа на " Пирогов " - проф. Иван Поромаски.

Още детайлности вижте във видеото.

Снимки: Десислава Кулелиева

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР