Премиерът на Северна Македония Зоран Заев подаде оставка. Това стана,

...
Премиерът на Северна Македония Зоран Заев подаде оставка. Това стана,
Коментари Харесай

След оставката на Заев: Ще има ли смяна на управляващите в С. Македония?

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев подаде оставка. Това стана, откакто партията му означи проваляне на локалните избори.

Според резултатите на Държавната изборна комисия, след двата тура опозицията от ВМРО-ДПМНЕ печели кметски места в 42 от общо 80 общини. Социалдемократическия съюз на Заев взема 16. А Демократичният съюз за интеграция на Али Ахмети печели в 10 общини.

Зоран Заев пое цялостната отговорност за провалянето на своите и съобщи, че се отдръпва и като ръководител на Социалдемократическия съюз.

Социалдемократическия съюз губи и столицата Скопие, където победител е самостоятелният претендент, подсилен от ВМРО-ДПМНЕ Данела Арсова.

Все отново Заев счита, че няма потребност от предварителни избори, за каквито прикани опозицията. По закон ръководещата коалиция може да избере различен министър председател, без да се върви до урните.

Междувременно част от македонците дефинираха неприятни ходове на държавното управление като причина за загубата на локалния избор.

" Очакваше се всеобщо хората да изразят недоволството си и реши това освен във връзка с изборната интензивност, само че и с решимостта за промени към по-добро ", разяснява жителят на Скопие Алекса Николовски.

Отчитайки провокациите пред страната, от ВМРО-ДПМНЕ обявиха, че ще опитат да основат парламентарно болшинство.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР