Премиерът на Северна Македония Зоран Заев на предизборна проява в

...
Премиерът на Северна Македония Зоран Заев на предизборна проява в
Коментари Харесай

Заев: На втория тур ще спечелим с разлика 100 хил. гласа

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев на предизборна демонстрация в община Карпош даде обещание, че техният претендент Стево Пендаровски във втория кръг на президентските избори ще победи със 100 хиляди гласове разлика, оповестява скопският вестник "Вечер ". Заев съобщи, че е очаквал по-добър резултат, само че на балотажа чака да получи повече гласове за претендента Стево Пендаровски.

От изборния щаб на президентския претендент Блерим Река след вчерашните апели от двамата претенденти Гордана Силяновка и Стево Пендаровски, които се класираха за втория кръг, да им даде своите гласове, сподели, че "няма да има политически пазар нито с единия, нито с другия претендент ". Река предложи на своите гласоподаватели да гласоподават по съвест на втория избирателен кръг, без значение от това какви послания ще изпращат щабовете на двамата претенденти.

Не призоваваме нито към протест, нито пък ще окуражаваме гласоподавателите да гласоподават за Силяновска или Пендаровски. Същото мнение споделят партиите, които застанаха зад Река - Алианс на албанците и Беса на Билал Касами. Смятаме, че по този метод демонстрираме зрялост и демократически потенциал и се дистанцираме от политическите игри, съобщи Флорин Хасани, началник на изборния щаб на Блерим Река, представен от скопските издания.

Еуфорична атмосфера царува в щабовете на двете основни македонски партии. И ВМРО-ДПМНЕ, и СДСМ оповестиха победа в първия кръг от президентските избори, а водачите им предвиждат ясна и недвусмислена победа на техните претенденти на втория кръг, написа скопският вестник "Вечер ". Но в случай че се направи по-сериозен разбор на резултатите, присъединяване в изборите и общата атмосфера, се получава ясна картина, че опозицията е честен победител в тези избори, разяснява изданието.

След исторически пагубния резултат на последните локални избори, опозиционната ВМРО-ДПМНЕ за малко време съумя да върне огромен брой общини под собствен надзор във връзка с гласовете. Анализ на изборите демонстрира, че от 58 общини, в които СДСМ получи кметове на последните локални избори през 2017 година, ръководещата партия е изгубила позициите си в 43 общини след първия кръг от президентските избори, отбелязва в. "Вечер ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР