Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич съобщи днес пред членовете на

...
Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич съобщи днес пред членовете на
Коментари Харесай

Отстраняват сръбски министър, подкрепил санкции срещу Русия

Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич заяви през днешния ден пред членовете на държавното управление, че по предложение на съдружните сътрудници на Социалистическата партия на Сърбия и Обединена Сърбия е изпратено предложение до Народното събрание за освобождение от служба на министъра на стопанската система Раде Баста.

Депутатите на Скупщината на Сърбия гласоподаваха довечера за незабавно включване в дневния ред на сесията на предлагането.   " За " гласоподаваха 135 депутати, не гласоподаваха 24 от общо 159 присъстващи.

Преди това ръководителят на сръбския парламент Владимир Орлич сподели, че предлагането за решение за освобождение на член на държавното управление е пристигнало в парламентарните процедури и че решението би трябвало да бъде взето по незабавна процедура по време на сесията.

Това оповестява ТАНЮГ. 

Предложението за освобождението на Баста беше изпратено от държавното управление по искане на водача на СПС Ивица Дачич и Обединена Сърбия Драган Маркович Палма.
 И Вучич скастри сръбския министър, изискал наказания против Русия
И Вучич скастри сръбския министър, изискал наказания против Русия

Белград ще глоби Москва единствено в случай че няма различен избор

Като министър Баста е бил известен с голям брой изявления, противоречащи на формалната политика на държавното управление. Сред тях
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР