Премиерът на Румъния Николае Чука поиска проверка дали фирмите, извършвали

...
Премиерът на Румъния Николае Чука поиска проверка дали фирмите, извършвали
Коментари Харесай

След земетресенията Румъния превантивно проверява строителството

Премиерът на Румъния Николае Чука изиска инспекция дали компаниите, правили строителни работи в потърпевшите от, са правили такива и в Румъния , оповестява " Аджерпрес ".

Искането му идва, откакто два следващи дни мощни трусове раздрусват Румъния. Вчера разклати страната, а ден по-рано беше регистриран и

В този подтекст румънският министър председател съобщи, че има потребност стандартите в региона на строителството да бъдат преразгледани.

От на следващия ден ще бъде основана междуведомствена работна група под директното съгласуване на министър-председателя, като главните посоки са предварителна защита, подготовка и реагиране при изключителни обстановки, след земетресенията от последните дни в югозападния район Олтения, разгласи Чука при започване на днешното съвещание на държавното управление.
 Отново мощно земетресение в Румъния, усетено е и у нас Обновена
Отново мощно земетресение в Румъния, усетено е и у нас

Трусът е бил с магнитут 5,7 по Рихтер

Тази междуведомствена работна група ще включва Министерството на развиването, Министерството на вътрешните работи, Министерството на образованието, Министерството на здравеопазването, Министерството на енергетиката, Министерството на околната среда, Министерството на превоза и инфраструктурата, Министерството на културата, Министерството на научните проучвания, Националния съюз на окръжните препоръки, Асоциацията на градовете, Асоциацията на общините, Асоциацията на общините и, не на последно място, Държавната строителна ревизия и Техническия университет по строителство, сподели министър председателят.

Чука уточни, че ще бъде отделено особено значение на учебната инфраструктура, която е оценена като изложена на сеизмичен риск, и означи, че има потребност от преоценка на постройките на институциите и частните жилищни здания.

Турция даде обещание подробно следствие по отношение на всички лица, обвинени в отговорност за сриването на здания при опустошителните трусове в страната. Преди дни тя разпореди
 Турция се нуждае от 300 000 нови жилищни здания след земетресенията
Турция се нуждае от 300 000 нови жилищни здания след земетресенията

До юни страната ще построи 100 000 кооперации
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР