Премиерът на Румъния Лудовик Орбан подготвя проектозакон, чрез който заплатите

...
Премиерът на Румъния Лудовик Орбан подготвя проектозакон, чрез който заплатите
Коментари Харесай

Съседи режат заплатите на чиновниците с 25%

Премиерът на Румъния Лудовик Орбан приготвя проектозакон, посредством който заплатите на висшите държавни служители ще бъдат понижени с 25% по време на изключителното състояние, настояват политически източници, представени от румънския в. " Адевърул ".

Мярката може да бъде удължена до есента, когато стартира идната парламентарна сесия. Успоредно с това ръководещата Национално-либерална партия приготвя и унищожаване на специфичните пенсии за парламентаристите било посредством закон, било посредством изключително разпореждане, показва изданието.

Планираното орязване на заплатите на високопоставените държавни чиновници идва в миг, когато държавното управление на Орбан реши да изпрати бюджетните чиновници в техническа безработица 15 дни в месеца, с цел да направи икономии. По този метод либералите желаят да покажат, че ограниченията за икономии, провокирани от ковид, се ползват освен за елементарните хора, само че и за парламентаристите, разяснява вестникът.

Орбан изясни, че използването на мярката за техническа безработица в избрани браншове на държавната система може да докара до бюджетни икономии в размер сред 1,2 милиарда леи и 1,5 милиарда леи (еврото се разменя за 4,83 леи).
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР