Премиерът на РС Македония Димитър Ковачевски обвини България, че не

...
Премиерът на РС Македония Димитър Ковачевски обвини България, че не
Коментари Харесай

Ковачевски обвини България, че не спазва правата на сдружаване на македонците

Премиерът на районен съд Македония Димитър Ковачевски упрекна България, че не съблюдава " правата на сдружаване на македонците " ипризова българските управляващи да съблюдават решенията на Съда по правата на индивида в Страсбург, които съгласно него София не извършва.

„ Винаги сме реагирали във връзка с всички жители, които се самоопределят като македонци, без значение в коя страна се намират. Те имат същите права, както и останалите жители, в това число правото на свободно самоопределяне. ” - сподели министър председателят.

" Има присъди на Съда по правата на индивида, които България не е изпълнила и до през днешния ден и по тази причина приканвам още един път българските управляващи. да работят в сходство с решенията на Съда, в сходство с европейските правни правила за отбрана на правата на малцинствата, тъй като става дума за държава-член на Европейски Съюз, а тези жители, които са жители на България и които се самоопределят като македонци, са в същото време и жители на Европейски Съюз. Нека не забравяме, че България е член на Европейски Съюз. Призовавам още един път за съблюдаване на всички права, по този начин както у нас се съблюдават правата на всички етнически общности и на всеки човек, който се е самоопределил друго от македонците или от други, които са част от нашето общество. ” - означи Ковачевски.

Той призна, че в Конституцията на България признава самостоятелни, а не групови права, каквато процедура съществува и в други страни. Но все пак настоя, че в България има жители, които се самоопределят като македонци и, надлежно, би трябвало да могат да ги упражняват правата си както всеки жител, който се самоопределя по друг метод от македонците в РСМ. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР