Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев подаде оставка като

...
Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев подаде оставка като
Коментари Харесай

Зоран Заев подаде оставка

 Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев подаде оставка като министър-председател и водач на Социалдемократическия съюз на Македония, откакто партията му загуби балотажа на локалните избори в редица градове. На конференция в Скопие Заев акцентира, че няма потребност от предварителни парламентарни избори, предава БНР.

Кандидати на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ печелят кметските места в Скопие, Битоля, Охрид и Гевгели, сочат неокончателните данни на държавната изборна комисия, представени от организация МИА. 

Социалдемократическият съюз на Македония е водещата партия в ръководещата коалиция. Съгласно законите обединението може да се споразумее за различен претендент за министър председател и да образува държавно управление без провеждането на избори. Заев оглавяваше и предходното държавно управление и реализира историческо съглашение с Гърция за прибавянето на " Северна " към името на република Македония. Дотогава Атина блокираше влизането на страната в НАТО и Европейския съюз. Северна Македония стана член на НАТО предходната година, само че Брюксел към момента не е дал зелена светлина за започване на договаряния за еврочленство, напомня Ройтерс.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР