Премиерът на Полша Доналд Туск заяви вчера, че ефективната защита

...
Премиерът на Полша Доналд Туск заяви вчера, че ефективната защита
Коментари Харесай

Полският премиер: Защитата на границите е жизненоважна за сигурността ни

Премиерът на Полша Доналд Туск съобщи през вчерашния ден, че ефикасната отбрана на границите на Полша с Русия и Беларус е въпрос за съществуването на Полша, съобщи полската новинарска организация ПАП. 

Туск приказва пред публицисти след срещата със своя норвежки сътрудник Юнас Гар Стьоре, по време на която разискаха граничната сигурност, написа Българска телеграфна агенция.

„ Може би в този момент това не се отнася за Норвегия, само че за Полша ефикасната отбрана на границите с Русия и Беларус е не просто въпрос на миграционна политика, а въпрос „ да бъдеш или да не бъдеш “ за полската страна “, съобщи Туск.

„ Затова и всеки опит ще бъде скъп за нас, както и обменът му с Норвегия “, добави министър председателят.

Той добави, че Полша, в допълнение към границата си с съветския анклав Калининград, граничи и с Беларус, който „ в действителност ползва миграционната политика на [руския президент Владимир ]Путин “.

Туск съобщи, че търси решения, които биха разрешили „ ефикасна реакция към миграционната експанзия, проведена от Москва и Минск “, до момента в който се поддържат „ правилата на филантропичното право “, тъй като хората, опитващи се да пресекат границата, са също жертви на Путин и на президента на Беларус. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР