Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън призова Русия да се

...
Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън призова Русия да се
Коментари Харесай

Борис Джонсън смята, че има „ясни доказателства“, че Русия ще нахлуе в Украйна

Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън прикани Русия да се отдръпне от „ ръба на пропастта “, предупреждавайки, че има много ясни доказателства, че Русия ще нахлуе в Украйна, написа The Financial Times.

„ Това е доста, доста рискова, сложна обстановка, ние сме на ръба на бездна, само че към момента има време президентът Путин да се отдръпна “, съобщи той.

Джонсън сподели пред кореспонденти, че „ светът би трябвало да си научи урока от 2014 година “, когато Русия анексира Крим, като прикани Европа да приключи зависимостта си от съветските въглеводороди.

Съдбата на газопровода " Северен поток 2 ", който ще придвижва съветски газ през Балтийско море до Германия, е една от най-големите спънки в трансатлантическия спор за това кои наказания да наложи против Москва при положение на инвазия.

„ Трябва да намерим различни източници на сила. Пригответе се да наложите някои доста, доста тежки стопански последствия на Русия “, сподели английският министър председател.

Бен Уолъс, министър на защитата на Обединеното кралство, разкритикува дипломатическите старания този уикенд, казвайки пред вестник Sunday Times, че това е еднакво на утешение и във въздуха се усеща „ лъх на Мюнхен “.

В отговор на мненията на Уолъс, Джонсън сподели: „ Мисля, че министърът на защитата е безусловно прав, като споделя, че е доста значимо, че би трябвало да бъдем мощни, би трябвало да бъдем решителни и би трябвало да бъдем единни “.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР