Премиерът на Молдова Павел Филип изрази увереност, че страната ще

...
Премиерът на Молдова Павел Филип изрази увереност, че страната ще
Коментари Харесай

Молдова очаква да си осигури финансиране от ЕС за 2018 г.

Премиерът на Молдова Павел Филип изрази убеденост, че страната ще извърши всички условия, с цел да получи финансиране за идната година, заложено в съглашение с Европейски Съюз за 100 милиона евро, осведоми Ройтерс.

През юни Европейски Съюз се съгласи да даде 60 милиона евро в заеми и 40 милион евро за интервала 2017-2018 година , с цел да помогне на някогашната руска страна да стабилизира стопанската система си и да организира промени.

Миналата седмица Филип съобщи, че тази година Молдова няма да получава пари, тъй като не е изпълнила изискванията.

" Европейски Съюз има сериозен сътрудник в Кишинев и ние сме подготвени за еврофинансирането през 2018 година, уверени сме, че ще осъществим всички условия ", разясни министър председателят.

Това, което е значимо за нас и жителите ни, е предсказуемост, в това число и от страна на Европейски Съюз, добави той и разясни, че финансовата помощ не би трябвало да води до политическо напрежение в Молдова или чужбина.

Европейски Съюз неведнъж разгласи, че главните предварителни условия за финансова помощ е да се почитат демократичният развой и върховенството на закона.

През 2016 година стопанската система на страната набъбна с 4,1% след 0,4 на 100 през 2015 година

За тази година Световната банка и Международният валутен фонд предвиждат стопанската система на Молдова да регистрира растеж от 4-4,5%.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР