Премиерът на Малайзия Махатхир Мохамед изрази недоволството си във връзка

...
Премиерът на Малайзия Махатхир Мохамед изрази недоволството си във връзка
Коментари Харесай

Малайзия обяви доклада за MH-17 за политизиран и антируски

Премиерът на Малайзия Махатхир Мохамед изрази недоволството си по отношение на резултатите от работата на Съвместната следствена група (ССГ) по делото за свалянето на Boeing в Украйна през юли 2014 година и ги назова политизрани и антируски, предава ТАСС.
„ Много сме недоволни. От самото начало това следствие е политизирано и се води за да се откри метод да се упрекна Русия в противоправни дейности “, съобщи министър председателят, представен от локалното издание The Star. Той добави, че „ още преди разглеждането на материалите по делото, следователите обявиха, че го е направила Русия “.
„ Трябват ни доказателства за виновността (на Русия) в случилото се. Но към този момент няма никакви доказателства, а единствено клюки “, акцентира Мохамед.
По-рано стана известно, че държавното управление на Малайзия изиска „ безапелационни доказателства “ за това, че точно Русия носи отговорност за свалянето на пътническия аероплан Boeing 777 MH17 на самолетна компания Malaysia Airlines през 2014 година в небето над Донбас, съобщи премиера на страната Махатир Мохамед, представен от локалното издание Malay Mail, написа украинското списание „ Зеркало недели “.
Мохамед съобщи, че Малайзия е одобрила доклада за следствието в Нидерландия – само че, единствено досега, където се споделя, че ракетата, която е унищожила лайнера е принадлежала на Русия, съобщи организация Фокус.
„ Те упрекват Русия, само че къде са доказателствата? Знаем, че ракетата, която е свалила самолета е съветски вид, само че тя може да бъде създадена в Украйна “, съобщи той. Мохамед изиска Малайзия да се включи в следствието и изследването ная черната кутия на заличавания аероплан. Той се аргументира с това, че на борда на самолета са били жители на Малайзия, а самият авиолайнер е принадлежал на малайзийска самолетна компания.
„ Не знаем за какво сме изключени от следствието, само че през цялото време виждаме в него прекомерно доста политика “, акцентира той.
Припомняме, че на 17 юли 2014 година над град Шахтьорск, Донецка област, от екраните на радарите изчезна „ Боинг-777 “, принадлежащ на „ Малайзийските авиолинии “, извършващ полет MH17 по маршрута Амстердам – Куала Лумпур. В злополуката почина екипажа и пасажерите в самолета – всички 298 души, в това число 80 деца.
Близо четири години по-късно, през май 2018 година, Международната следствена група (МСГ) на конференция в Хага сподели парчета от ракетите, които са свалили самолета. Според заключението, тя е била от комплекса „ Бук “, принадлежал на 53-а зенитно-ракетна бригада на Противовъздушна отбрана, основана в съветския град Курск.
На идващия ден Австралия и Нидерландия публично оповестиха, че точно Русия носи отговорност за заличаването на „ Боинга “. Европейският съвет също по този начин прикани Москва да поеме отговорност и да окаже цялостно подпомагане на всички опити за определяне на истината, справедливостта и виновността на съответните лица в това закононарушение.
Но и до в този момент Русия изрично отхвърля да има присъединяване в нещастието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР