Премиерът на Косово Албин Курти заяви, че сръбският президент Александър

...
Премиерът на Косово Албин Курти заяви, че сръбският президент Александър
Коментари Харесай

Курти: Вучич оставя възможността за нахлуване в Косово

Премиерът на Косово Албин Курти съобщи, че сръбският президент Александър Вучич не подписа Брюкселското съглашение, с цел да остави, съгласно него, открита опцията за завръщане в Косово. Той прикани съглашението да бъде подписано незабавно.


В дискусионния панел, отдаден на провокациите пред сигурността на Западните Балкани, проведен от института " Чатъм хаус ". Курти добави, че Европейският съюз би трябвало деликатно да преразгледа демократичните промени в страните от Западните Балкани, тъй че съгласно него да се понижи рискът от вероятно напрежение.

" Подписването на съглашението сред Косово и Сърбия е по-спешно от всеки път. Споразумението, което имаме, не е цялостно, защото се нуждаем от добросъвестно съглашение, с цел да имаме легитимност и да го прилагаме. Като не го подпише, Вучич ще резервира отворена опцията за навлизане в Косово. Не виждам различен значителен смисъл на този отвод за сключване, като се изключи че желаят да държат тази врата отворена, с цел да имат други прозорци, през които да се върнат и да повторят експанзията ", сподели Курти.

Според него Сърбия употребява експанзията в Косово, с цел да поддържа връзките си с Русия и Китай.

" Сърбия употребява експанзията в Косово, с цел да поддържа положителни връзки с Русия и Китай, защото и двете страни са агресори, които не се доверяват на никого и постоянно би трябвало да се потвърждават. Така че с експанзията против Косово Вучич се пробва да поддържа положителни връзки. " /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР