Премиерът на Косово Албин Курти заяви, че е готов да

...
Премиерът на Косово Албин Курти заяви, че е готов да
Коментари Харесай

Курти: Готов съм да се срещна отново с Вучич

Премиерът на Косово Албин Курти съобщи, че е подготвен да се срещне със сръбския президент Александър Вучич, когато е планувана идната среща, оповестява.

„ Когато ни се обадят, ние сме подготвени да проведем идната среща, само че в това време би трябвало да дойдем до нивите, които се обработват, до разсадниците, които са ни дарени. Животът продължава “, сподели Курти след посещаване във плантация в Гнилан.

Той добави, че във всеки диалог има две съществени тематики, като първата е общата рамка на съглашението, а втората е настоящите тематики.

„ В настоящите въпроси главното нещо за нас е осъществяването на енергийното съглашение, с цел да стартираме да таксуваме електрическата енергия на север, тъй като няма смисъл да използваме електрическа енергия от източника на Косово и да не плащаме нищо. Затова нашият фокус е по осъществяването на енергийното съглашение, което е належащо за стопанската система и законите “, добави Курти.

На въпрос за либерализирането на визите, което би трябвало да бъде разисквано през днешния ден в Европейския съвет, Курти сподели, че в последния отчет Косово е постигнало забележителен прогрес.

„ Въпросът за визите се разисква на втора инстанция, това, което обсъдихме, беше напредъкът на Косово и що се отнася до балканския район, ние се оправяме доста добре, по-добре от множеството. Освен това, що се отнася до предходните отчети за напредъка, загрижени, ние сме доста по-добре ", разяснява Курти.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР