Премиерът на Косово Албин Курти смята, че има вероятност от

...
Премиерът на Косово Албин Курти смята, че има вероятност от
Коментари Харесай

Косово: Не изключваме скорошен конфликт със Сърбия

Премиерът на Косово Албин Курти счита, че има възможност от бъдещи възможни спорове със Сърбия в скоро време.

Това съобщи БГНЕС.

Той съобщи, че има 4 аргументи това да се случи, като една от тях е, че Сърбия не признава независимостта на Косово, оповестява „ Косово Онлайн “.

Освен това Сърбия блокира приемането на Прищина в интернационалните организации и финансира " паралелни структури " в северната част на страната.

„ Сърбия се бори против интернационалното ни признание и в това време финансира противозаконни структури в Косово, които подкопават върховенството на закона и нашия суверенитет. Второ, Сърбия не признава военните закононарушения, осъществени през 1990 година “, уточни Курти.

Косовският министър председател съобщи, че Сърбия поддържа близки връзки с Русия, което, съгласно него, нарушава мира в района.

„ Косово е народна власт, Сърбия не е - това е третото нещо, което ме тормози. Всеки, който граничи с автокрация, е в заплаха. Четвърто, формален Белград поддържа тесни връзки с деспотичния съветски президент Владимир Путин. Вучич се срещна с Путин съвсем 20 пъти за 10 години, като последната среща беше на 25 ноември 2021 година в Сочи, три месеца преди началото на войната “, сподели Курти.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР