Премиерът на Китай Ли Къцян обяви, че по време на

...
Премиерът на Китай Ли Къцян обяви, че по време на
Коментари Харесай

Китай и Европейският съюз заедно бранят свободната търговия

Премиерът на Китай Ли Къцян разгласи, че по време на срещата на върха сред Китай и Европейския съюз , която се организира в Пекин, двете страни са се договорили да работят дружно в " отбрана " на интернационалния ред, основаващ се на правила, както и да защитят свободната търговия и мултилатерализма.

По време на взаимна конференция с ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск и ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, Ли Къцян поддържа апела на Туск за промяна на Световната комерсиална организация (СТО).

 Туск зове Китай, Съединени американски щати и Русия да не стартират търговски войни
Туск зове Китай, Съединени американски щати и Русия да не стартират търговски войни

Зове трите страни да реформират СТО

Китайският министър председател също по този начин добави, че Пекин е заинтригуван от устрема към " по-балансирана " търговия с Европейски Съюз и приветства напредъка на договарянията сред Европейски Съюз и Китай по отношение на Всеобхватното съглашение за вложения.

Отговаряйки на въпрос за това дали казусът за комерсиалния спор сред Съединени американски щати и Китай е бил обсъждан на срещата, Ли Къцян настоя, че срещата е била съсредоточена върху двустранните връзки и не била " ориентирана към никоя трета страна ".

В взаимно изказване от 20-ата среща на високо ниво сред Китай и Европейски Съюз, което е първият сходен документ от 2015 година насам, двете страни дадоха обещание да пазят мира и сигурността, развиването и правата на индивида и подчертаха смисъла на мирното разрешаване на интернационалните разногласия в сходство с правилата на интернационалното право.

Що се отнася до нуклеарното съглашение с Иран, подписано сред Техеран и международните сили през 2015 година и което разрешава премахването на интернационалните наказания против Иран, Европейският съюз и най-многолюдната страна в света акцентират, че са напълно ангажирани с неговото използване. Съединени американски щати оповестиха през май, че се изтеглят от нуклеарното съглашение.

" Двете страни са твърдо ангажирани с насърчаването на отворена международна стопанска система, подобряването на комерсиалната и капиталовата либерализация и улеснението на търговията и вложенията, съпротивата против протекционизма и унилатерализма, както и по-отворената, уравновесена, приобщаваща и ползотворна за всички глобализация. И двете страни изрично поддържат учредената на правила, транспарантна, недискриминационна, отворена и приобщаваща комерсиална система със Световната комерсиална организация като нейно ядро и са ангажирани да съблюдават съществуващите правила на СТО ", се прибавя в изказването.

Европейски Съюз и Китай също по този начин са се договорили за основаването на взаимен капиталов фонд. Те също по този начин подчертаха въпроса за свръхкапацитета на стоманата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР