Премиерът на Канада Джъстин Трюдо и съпругата му обявиха раздялата

...
Канадският премиер Джъстин Трюдо и съпругата му Софи Грегоар Трюдо
Коментари Харесай

Канадският премиер Джъстин Трюдо и съпругата му Софи Грегоар Трюдо обявиха, че се разделят след 18 години брак.

В изявления, публикувани в Instagram в сряда, двойката каза, че е взела решението след „много смислени и трудни разговори“ и поиска поверителност.

"Както винаги, ние оставаме близко семейство с дълбока любов и уважение един към друг и към всичко, което сме изградили и ще продължим да изграждаме", казаха те.

В изявление от кабинета на министър-председателя се казва, че двойката е подписала споразумение за законна раздяла.

Трюдо, 51-годишният потомък на един от най-известните политици в Канада, положи клетва в длъжност през 2015 г. Грегоар Трюдо е бивш модел и телевизионен водещ. Двамата се ожениха през май 2005 г. и имат три деца на 15, 14 и 9 години.

Длъжностно лице, запознато с въпроса, каза пред агенция Ройтерс, че двойката ще има съвместно попечителство над децата си. Трюдо и децата ще продължат да живеят в Rideau Cottage в Отава, официалната резиденция на премиера, където той живее от 2015 г.


Грегоар Трюдо ще се премести в отделна квартира в Отава, но планира да прекарва много време с децата в Rideau Cottage, за да гарантира, че имат възможно най-нормално възпитание, каза източникът.

„Те остават близко семейство и Софи и премиерът са съсредоточени върху отглеждането на децата си в безопасна, любяща и съвместна среда“, се казва в изявлението на кабинета на Трюдо. „Семейството ще бъде заедно на почивка от следващата седмица.“

Джъстин Трюдо и Софи Грегоар се запознаха като деца, когато тя беше съученичка на най-малкия му брат Мишел, и се свързаха отново като възрастни, когато бяха домакини на благотворителна гала през 2003 г.

Те се женят две години по-късно.

Списание Vogue публикува бляскав профил на двамата в броя си от януари 2016 г., допълнен със снимки, на които са прегърнати. Дълга статия в списанието за Трюдо казва, че той „шокира някои с публичните си прояви на привързаност към съпругата си“.

В първите години след като Трюдо встъпи в длъжност, той и Грегоар Трюдо често бяха виждани заедно на социални събития и при пътувания в чужбина.

Трюдо обаче даде да се разбере още преди да стане министър-председател, че двамата са били изправени пред предизвикателства, като написа в автобиографията си Common Ground през 2014 г., че „бракът ни не е перфектен и сме имали трудни възходи и падения“.

През последните години Грегоар Трюдо ограничи съвместните изяви със съпруга си и признаците на стрес бяха ясни. Двамата бяха видени заедно публично на събития за Деня на Канада в Отава миналия месец.

На годишнината от сватбата им миналата година тя каза в публикация в социалните медии, че „преминахме слънчеви дни, силни бури и всичко между тях и не е свършило“.

Тя продължи: „Дългосрочните връзки са предизвикателство по толкова много начини.“

Трюдо е вторият министър-председател, който обявява раздяла, докато е на поста.

Баща му, Пиер Трюдо, и майка му, Маргарет Трюдо, се разделиха през 1979 г. и се разведоха през 1984 г. по време на последната година на по-големия Трюдо в кабинета на министър-председателя.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР