Премиерът на Италия Джузепе Конте очерта плановете за бавно облекчаване

...
Премиерът на Италия Джузепе Конте очерта плановете за бавно облекчаване
Коментари Харесай

Коронавирус: Италия обяви планове за разхлабване на ограничителните мерки

Премиерът на Италия Джузепе Конте очерта проектите за постепенно облекчение на 7-седмичната обсада на страната, като предизвести за риска от наново издигане на кривата на инфектираните с новия ковид (COVID-19), оповестява " Гардиън ".

" Ако обичате Италия, запазете дистанцията си ", сподели Джузепе Конте на италианците в телевизионно послание, откакто умрелите от COVID-19 се усилиха с 260 души - най-ниския растеж за 24 часа в страната от 14 март насам.

Придвижванията на хората към момента ще бъде лимитирано доста според проекта, който планува учебните заведения да останат затворени до септември.

Фабриките, ориентирани към износа и публичните строителни планове, могат да възобновят активността си от през днешния ден, до момента в който по-голямата част от италианската промишленост ще бъде рестартирана от 4 май - ден след приключването на изключителното състояние.

Въпреки че благодари на жителите за жертвите, които към този момент са създали след съвсем седем седмици в карантина, Конте сподели, че " втората фаза " ще бъде " взаимно битие с вируса ".

" Винаги би трябвало да спазвате безвредното разстояние от най-малко един метър ", акцентира Конте и добави: " Дори и в границите на фамилията. Експертите ни споделят, че един от всеки четири случая на зараза се случва в фамилния подтекст. "

Италианците ще могат да пътуват в границите на своите райони, с цел да посетят родственици, стига да се носят маски, само че придвижването сред районите към момента ще бъде неразрешено, с изключение на за работа, здраве или други незабавни цели.

Парковете и публичните градини ще се отворят още веднъж от 4 май и хората могат да отидат на разходка или да спортуват на открито, стига да поддържат физическа отдалеченост. Гражданите обаче ще би трябвало да носят документ, в който се показва повода за излизането от вкъщи им. В публичния превоз, който ще продължи да работи с лимитирани услуги, маските за лице ще бъдат наложителни.

Музеи, галерии, библиотеки и търговци ще отворят още веднъж на 18 май, а питейните заведения, заведенията за хранене и фризьорите от 1 юни.

" Всички желаеме страната да се рестартира ", сподели Конте, само че настоя: " Единственият метод обаче да се живее с вируса на този стадий е да не се разболяваш - и общественото разграничаване. "

Ограниченията за погребенията са облекчени, като най-много 15 опечалени е позволено да участват, само че Конте е подложен на критика за държането на църкви и други религиозни обекти затворени.

" Можете да отидете в музей, само че да не отпразнувате набожен ритуал ", написа в " Туитър " Елена Бонети, министър на равните благоприятни условия и фамилията. Тереза ​​Беланова, министър на земеделието, съобщи пред " Република ", че продължаващата възбрана на богослуженията е " неуместна ".

Италианската стопанска система, която към този момент беше на ръба на рецесията преди епидемията, страда извънредно доста от блокадата. Малките предприятия имат право да аплайват за субсидирани банкови заеми, които се връщат след две години, а дружно с служащи на свободна процедура те могат да получават 600 евро на месец за всеки месец в изолираност. Мнозина обаче към момента не са получили компенсацията заради задушаващата администрация в Италия.

Много притежатели на компании към момента заплащат наем и сметки за своите пространства, макар че не генерират приход през интервала на блокадата, до момента в който заплащанията на налози просто са отсрочени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР