Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис обяви нов стимулиращ пакет, който

...
Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис обяви нов стимулиращ пакет, който
Коментари Харесай

Как Гърция помага на бизнеса в пандемията? Ето какви са сумите:

Премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис разгласи нов „ подтикващ пакет, който ще бъде облекчение за над 500 000 предприятия, самонаетите и един милион чиновници ”. Той разгласи шест ограничения за справяне с икономическите последствия от пандемията, заяви МИА, представени от БГНЕС.
За бизнеса, който от януари до март има спад в облагата, е очакван седми цикъл финансова помощ - предплатено заплащане в размер от от 1 000 до 100 000 евро. Мярката ще включва търговията на дребно и кетъринга.
Успоредно с това, за тези, които са имали забележителен спад в оборота през 2020 година и са получили предплатено заплащане през първите три цикъла, се планува освобождение от 30 до 50% за погасяване на отговорностите и нарастване на вноските от 40 на 60.
По този метод огромна част от помощта се трансформира непосредствено в безплатна помощ, т.е. задатъкът не би трябвало да се възвръща, акцентира Мицотакис.
С цел отбрана на работните места в засегнатите браншове страната ще субсидира забележителна част от закрепените разноски през 2020 година, които не са били покрити от друга помощ посредством самобитен заем за бъдещи данъчни и обществени отговорности.
В програмата за контролиране на заемите с изключение на семействата ще бъдат включени и бизнесите, а за месец март ще важат ограниченията, които се отнасят до данъчните и обществените задължения на засегнатите браншове и до заплащането на наем за употребените от бизнеса недвижими парцели.
Мицотакис акцентира, че от първия миг, когато се появи пандемията, е декларирал, че здравето е приоритет, което „ би трябвало да върви паралелно със отбраната на стопанската система ”.
„ Затова дружно с титаничните старания за подсилване на здравната система, през 2020 година бяха отпуснати 24 милиарда за поддръжка на работещите и на бизнеса. Днес се активизират още 2,5 милиарда, увеличавайки до 11,6 милиарда евро съответните средства за 2021 година ”, сподели гръцкият министър председател.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР