Премиерът на Естония Юри Ратас обяви, че подава оставка на

...
Премиерът на Естония Юри Ратас обяви, че подава оставка на
Коментари Харесай

Премиерът на Естония подава оставка заради обвинения в корупция срещу неговата партия

Премиерът на Естония Юри Ратас разгласи, че подава оставка на фона на корупционен скандал с разпределяне на държавен заем за строителен план на компанията " Порто Франко ". Ратас заяви в сряда за оставката си пред публицисти и във Facebook.

Във връзка с обвиняванията в корупция против неговата Центристка партия министър председателят съобщи, че желае да поеме политическа отговорност и да даде опция да се изяснят изказванията, заяви ДПА.

" В политиката за решение на сложни обстановки се постанова да се прави доста сложен избор ", написа той във Facebook. " В създалата се обстановка, ръководейки се от своите полезности, взех решение да подам оставка от поста министър-председател. Това решение беше взето след съвещания с управлението и с парламентарната група на Центристката партия, а също по този начин с най-близките ми сътрудници. Различни решения изглеждаха вероятни, само че единствено едно от тях е вярно ", сподели Ратас.

Премиерът добави, че изказването му в действителност поставя завършек на сегашната ръководеща коалиция, включваща също по този начин Консервативната национална партия и партия " Отечество ". Центристката партия преглежда опцията да работи в естонската политика " както в съпротива, по този начин и в коалиция ", сподели той.

Генералният секретар на Центристката партия Михаил Корб съобщи през вчерашния ден, че ще напусне поста си поради абсурда, само че не се счита за отговорен.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР