Премиерът на Чехия Андрей Бабиш е заявил на Бойко Борисов,

...
Премиерът на Чехия Андрей Бабиш е заявил на Бойко Борисов,
Коментари Харесай

Чешкият премиер: От ЧЕЗ казаха, че всичко е наред

Премиерът на Чехия Андрей Бабиш е декларирал на Бойко Борисов, че е осведомен от Надзорния съвет на ЧЕЗ, че продажбата е изцяло законосъобразна и не съставлява риск за никоя от страните. Извършени са инспекции на купувача и във връзка с способността му да ръководи електроенергийното сдружение в България, и във връзка с произхода на средствата за възнаграждение на активите, които са посочили, че не съществуват проблеми за реализиране на договорката.

Това оповестиха от държавната пресслужба, откакто по-рано в телефонен диалог с министър-председателя на Чехия Андрей Бабиш министър председателят Бойко Борисов изиска на способените български органи да бъде предоставена информацията, с която чешкото държавно управление разполага, по договорката за продажбата на бизнеса на ЧЕЗ Груп в България .
Министър-председателят на Чехия изрази подготвеност да даде на българските управляващи материалите с резултатите от инспекциите.

Аз съм шокиран от това, което се случва в България. Премиерът Бойко Борисов съобщи, че цялата договорка се проверява от разнообразни органи. Аз обаче не разбирам сегашната обстановка въобще.Т ова съобщи чешкият министър председател в оставка Андрей Бабиш пред локалното издание " Lidové noviny " (LN) във връзка със договорката сред ЧЕЗ и " Инерком " за пазаруването на активите на сдружението в България.

Бабиш съобщи, че несъмнено не харесва събитията, които станаха главен политически въпрос у нас през последните дни. По думите му управлението на ЧЕЗ ще би трябвало да изясни на Надзорния съвет на сдружението всички условия към продажбата на българския си активи на пазарджишката компания " Инерком ".

Според премиера в оставка управлението на ЧЕЗ и различен път е било подложено на критика за дейностите си на Балканите - покупко-продажбите им били неподходящо, непрозрачно и странни. Стана ясно още, че основният изпълнителен шеф на ЧЕЗ Даниел Бенеш е уверил премиера Бабиш през цялото време, че договорката е транспарантна и се реализира с прочут сътрудник ( " Инерком " бел. ред.).

Въпреки това Бабиш желае изясненост, тъй като събитията въздействат негативно върху договорката. На въпрос дали Бабиш счита, че процедурата по договорката е била прибързана, той съобщи, че в чешкото енергийно министерство е намирало договорката за странна. Ръководството на ЧЕЗ обаче уверило ръководещите, че всичко е наред.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР