Премиерът на Бавария Маркус Зьодер обяви днес, че всички коледни

...
Премиерът на Бавария Маркус Зьодер обяви днес, че всички коледни
Коментари Харесай

Бавария се отказва от коледните базари заради увеличаването на COVID случаите

Премиерът на Бавария Маркус Зьодер разгласи през днешния ден, че всички коледни базари в провинцията се анулират, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Ситуацията е доста, доста сериозна и комплицирана ", сподели Зьодер на конференция в Мюнхен. Баровете, клубовете и нощните заведения ще бъдат затворени, добави той. Коледните базари са същинска институция в Германия и един от най-известните се организира в баварския град Нюрнберг.

Премиерът обоснова решението с многочислените контакти сред хората, посещаващи базарите, и невъзможността дейно да се управлява здравния статус на посетителите. В Бавария неимунизираните на процедура ще бъдат обхванати от режим на локдаун, добави той. Цялата провинция ще вкара режима, прочут като 2G (от първите букви G на немските думи за " преболедували " и " имунизирани " - бел. ред.) за достъп до публични пространства като заведения за хранене, кина, концертни зали и други събития.

Неваксинираните също така ще би трябвало да лимитират контактите си до 5 души, добави Зьодер. В регионите, където за 7 дни заболелите са над 1000 на 100 000 души, " всичко ще би трябвало да бъде затворено " с изключение на учебни заведения и някои бизнеси.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР