Премиерът ми предложи да стана министър на вътрешните работи. Мотивите

...
Премиерът ми предложи да стана министър на вътрешните работи. Мотивите
Коментари Харесай

Министър Христо Терзийски за акцията в Росенец и полицейското насилие

Премиерът ми предложи да стана министър на вътрешните работи. Мотивите бяха да има последователност. Това съобщи новият министър на вътрешните рабти Христо Терзийски  Христо Терзийски Христо Терзийски е роден е на 31 юли 1968 година в град Кюстендил. Завършил е висше обучение в в предаването "Лице в лице " по БТВ.

Най-важни за нас са служителите на реда, акцентира той.

„ Служителите на реда не се стремят да атакуват хора, те са на място, с цел да пазят реда и сигурността “, увери вътрешният министър.

Зам.-шефът на Столична дирекция на вътрешните работи: Атаката против някогашния Партиен дом беше проведена

„ Проверките по отношение на митингите са три. Едната от тях е за случая до колоните на Министерски съвет. Днес комисията е завършила прверката и са докладвали резултатите. Установени са четирима чиновници - един високо в йерархията на Министерство на вътрешните работи и шестима редови служители на реда. По това време и на това място в действителност има превишаване на пълномощия. Направени са няколко опита за приучване на пострадалите лица, с цел да дадат своите показания, с цел да сме справедливи. До момента нито едно от седемте лица са се явили, с цел да го създадат. Само едно от тях е изпратило електронно писмо, с което споделя, че няма искания към служителите на реда. Ще бъдат наложени съответните санкции на полицейските чиновници, надвишили правата си. Материалите са събрани и докадвани в Софийска районна прокуратура “, безапелационен бе Терзийски.

„ Служителите на Министерство на вътрешните работи нямаме изгода да прикриваме нарушавания, които разрушават престижа ни “, акцентира той.

„ Важно е да се откри дали при избрани дейности има предумисъл. Когато на едно лице са сложени белезници, би трябвало да се прекрати използването на физическа мощ “, изясни той.

Министър Терзийски разкри, че по време на всеобщи мероприятия и нарушаван ена реда, се употребяват записи и фотоси от чиновници на Министерство на вътрешните работи. Христо Терзийски  Христо Терзийски Христо Терзийски е роден е на 31 юли 1968 година в град Кюстендил. Завършил е висше обучение в разяснява и казусът "Росенец ".

„ Аз не отхвърлям, че бях там, само че не съм ръководел дейностите. По указания, началник на сходна акция е върховен чиновник от ОД на Министерство на вътрешните работи. Имахме информация, че от едната страна на парка е имало предвижване с рейсове и скупчвания на хора още през нощта. Имаше и сигнал в ОД на Министерство на вътрешните работи, че се провежда демонстрация. Мен ме интересуваше да се опази реда и сигурността на жителите, без значение от коя страна са. Крайно неуместно беше да се провеждат такива мероприятия на сходно място, още повече, че имаше и майки с деца “, разкри той.

„ Не намирам неточности в дейностите на полицейските чиновници. Ако има някакви неточности, то те не са съдбовни “, даде оценка вътрешният министър.

„ Относно битовата престъпност, той съобщи, че в последните години тя понижава. Терзийски посочи, че не става дума за месеците, със строга карантина. Той регистрира, че положителните резултати се дължат на положителното взаимоотношения с прокуратурата. Други фактори са бързите присъди и повишението на компетентността на чиновниците. При телефонните измами намаляването е в пъти “, сподели още Терзийски.

Той разкри, че по време на всеобщи мероприятия и нарушаван ена реда, се употребяват записи и фотоси от чиновници на Министерство на вътрешните работи.

Случаят "Росенец ". Аз не отхвърлям, че бях там. По указания, началник на сходна акция е върховен чиновник от ОД на Министерство на вътрешните работи. Имахме информация, че от едната страна на парка е имало предвижване с рейсове още през нощта. Имаше и сигнал в ОД на Министерство на вътрешните работи, че се провежда демонстрация. Мен ме интересуваше да се опази реда и сигурността на жителите, без значение от коя страна са. Крайно неуместно беше да се провеждат такива мероприятия на сходно място, още повече, че имаше и майки с деца.

Не намирам неточности в дейностите на полицейските чиновници. Ако има някакви неточности, то те не са съдбовни.

Относно битовата престъпност, той съобщи, че в последните години тя понижава. Терзийски посочи, че не става дума за месеците, със строга карантина. Той регистрира, че положителните резултати се дължат на положителното взаимоотношения с прокуратурата. Други фактори са бързите присъди и повишението на компетентността на чиновниците. При телефонните измами намаляването е в пъти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР