Премиерът Кирил Петков заяви, че позицията на България за Украйна

...
Премиерът Кирил Петков заяви, че позицията на България за Украйна
Коментари Харесай

Петков: Позицията ни за Украйна е като на членките на НАТО и ЕС


Премиерът Кирил Петков съобщи, че позицията на България за Украйна е напълно в звук с тази на страните-членки на НАТО и Европейски Съюз. Той сподели това по време на брифинга с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в щаб-квартирата на Алианса в Брюксел, оповестява БНР.

„ Позицията ни по въпроса за Украйна е напълно в звук с позицията на сътрудниците ни от НАТО и Европейски Съюз. В този смисъл ще се радваме да дадем нашия градивен принос. Разбира се, дипломатическият метод за решаването на тези проблеми би бил най-хубавият. “

Това е първата аудиенция на министър-председателя в чужбина, както и първата му среща след избирането му за министър председател на България.

Столтенберг насочи апел страната ни да продължи да влага във военно съоръжение.

„ Също по този начин поздравявам скорошните ви вложения в нови бойни самолети, морски патрулни съдове и бронирани коли. Разчитам България да продължи да влага в защитата си, защото сме изправени пред все по-непредвидим свят. “

Премиерът Кирил Петков съобщи, че е допустимо допълнение сред военната и гражданска инфраструктура. Той сподели, че построяването на втори мост над Дунава покрай Русе би била забавна инвестиция и посредством нея би била реализирана задачата за 2 на 100 вложения в защитата.

Министър-председателят насочи покана към Столтенберг да посети България.

По-късно през днешния ден министър председателят Кирил Петков ще се срещне с председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР