Премиерът Кирил Петков се е спрял да разговаря с участници

...
Премиерът Кирил Петков се е спрял да разговаря с участници
Коментари Харесай

Кирил Петков се разходи безцелно по центъра на София, докато го чакаха за блиц контрол, спря да говори с протестиращите полицаи

Премиерът Кирил Петков се е спрял да беседва с участници в митинга на служителите на реда, които тази заран започнаха построяването на палатки пред Министерството на финансите (МФ). Това излиза наяве от оповестени от тях фотоси с него в обществените мрежи, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според представители на Синдикална федерация на чиновниците в Mинистерство на вътрешните работи (СФСМВР) срещата се е състояла тази заран. Исканията ни са за 25% нарастване на заплатите, изясни зам.-шефът на федерацията Илия Кузманов пред NOVA.

" Искаме политиците да извършват това, което дадоха обещание преди изборите. Началната заплата в Министерство на вътрешните работи е към 1100, само че има и такива, чиято заплата мъчно доближава 850 лв. ", добави той. Към митинга на служителите на реда се причисляват и надзиратели от пандизите.

Днес към обяд се чака палатките да са напълно построени и да бъде даден формален старт на митинга. Ако този метод на митинг не докара до резултат от синдикатите се заканват да подхващат и по-радикални дейности.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР