Премиерът Кирил Петков посрещна гръцкия си колега Кириакос Мицотакис. Това

...
Премиерът Кирил Петков посрещна гръцкия си колега Кириакос Мицотакис. Това
Коментари Харесай

Кирил Петков се срещна с гръцкия си колега Кириакос Мицотакис - ще затвърждаваме приятелските си отношения и ще надграждаме в инфраструктурата и енергетиката

Премиерът Кирил Петков посрещна гръцкия си сътрудник Кириакос Мицотакис. Това е първата среща сред двамата. Премиери разговаряха на четири очи.

След това беше извършено и съвещание, на което двете държавни делегации разискаха тематики от общ интерес. Oт българска страна в диалозите участваха министрите на финансите – Асен Василев, на външните работи Теодора Генчовска и началникът на политическия кабинет на премиера Лена Бориславова.

„ Беше наслаждение да създадем с министър диалог по доста значими районни тематики. Това, което видях е, че другарските връзки ще бъдат затвърдени и че дружно можем да реализираме повече, изключително в секторите обща инфраструктура, енергетика и районна непоклатимост за задачите Балкани”, съобщи Кирил Петков след срещата.

От своя страна Кириакос Мицотакис благодари на Петков за топлото гостолюбие. „ Пожелавам му триумф на новия пост и го чакам в Атина. Гръцкото държавно управление е готово с всички сили да поддържа новото държавно управление на България за това ново начало, което е поставено”, сподели Мицотакис.



Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР