Премиерът Кирил Петков обяви, че ще нареди незабавна пълна проверка

...
Премиерът Кирил Петков обяви, че ще нареди незабавна пълна проверка
Коментари Харесай

Премиерът Петков разпореди пълна проверка на Балкански поток

Премиерът Кирил Петков разгласи, че ще подреди незабавна цялостна инспекция на всички покупко-продажби по построяването на газопровода " Балкански поток ".

Поводът - подозрения за корупция, изразени от американските ни сътрудници по време на визитата на Петков в Съединени американски щати която завърши през вчерашния ден. Транзитният газопровод за доставка на съветски газ беше издигнат единствено за година при ръководството на Бойко Борисов.

На съвещанието на кабинета беше разисквано искане до Европейската комисия за дерогация за акциза на тока и природния газ, вследствие на което да се понижат цените им.

Кирил Петков изясни пред министри и медии, че планове като " Балкански поток " са " тъкмо това за което се приказва, когато корупцията се употребява за инструмент на външната ни политика ".



Премиерът даде и малко повече светлина за контрактуваното с американските ни сътрудници в Съединени американски щати - наред с двата кораба с полутечен американски газ които ще дойдат у нас през юни, на цени, по-ниски от европейските и от тези на " Газпром ", Петков е постигнал и огромен прогрес в договарянията за заместващи изтребители Ф-16 като опция на тези, които към момента не сме получили.

От думите на премиера стана ясно, че детайлно ще бъдат тествани всимчки подписани контракти при градежа на " Балкански поток ".

" Нашите сътрудници виждат корупцията като главен инструмент за въздействието на Путин в нашия район и в Европа ", разяснява той.

Защо се постанова инспекцията - попитахме и енергийния министър:

" След като бяха направени някакви инспекции и откакто се видя какви коли участват на едно съответно място, се постановат спомагателни инспекции ", изясни Александър Николов.

Въпрос: Вие конкретизирате едни коли, това не са всички покупко-продажби?

Александър Николов: Не уточнявам едни коли. Казвам каква е причната да се направи инспекция, както и да се направи инспекция. Както и финансовите резултати и извъртените разноски преди този момент.



Енергийното министрество към този момент договаря за регулярни доставки на полутечен газ от Съединените щати заяви още министър председателят Това по думите му дава опция за пръв път България да има същинска диверсификация

" За нас най-важното е българите да имат най-хубавите цени, най-сигурните доставки, без да разчитаме на снабдител, който едностранно отстранява условия и контракти. Така че това е една огромна победа ", съобщи Кирил Петков.

Правителството утвърди през днешния ден и настояването до Европейска комисия за понижаване акциза на електрическа енергия и газ. Решението е обвързвано с рецесията с цените на енергийните артикули, която засегна всички европейски страни, в това число и България.

По този метод, съгласно кабинета, ще се резервира конкурентоспособността и рентабилността на енергоемките браншове, при които разноските за сила съставляват висок дял от индустриалните разноски и ще се овладеят непрекъснато повишаващите се цени на електрическата енергия и на горивата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР